zebra-tulband

04-08-2018

Een kunstwerk en zo makkelijk om te maken. Het is eigenlijk een beetje de tulbandvorm van de marmercake.

  • 420 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 500 gram suiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • 65 ml water
  • 340 gram boter
  • 2 tl vanille extract
  • 5 grote eieren
  • 120 ml melk

Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom. Roer door elkaar en zet de kom apart. Roer in een andere kom de cacaopoeder, 100 gram suiker en het water tot een papje. Doe de boter samen met de overige 400 gram suiker in een kom en smelt dit au bain marie. Voeg de vanille toe en laat het mengsel afkoelen. Mix één voor één de eieren erdoorheen en klop tot een luchtig beslag. Voeg de melk en bloem om en om in delen toe. Verdeel het beslag in 2 delen, voeg aan één deel het cacao mengsel toe en meng dit goed oor elkaar.

Schep een eetlepel vanille beslag in de ingevette tulband, en schep daar boven op chocolade beslag. Daar bovenop het vanille beslag dan het weer het chocolade beslag. En zo door totdat je geen beslag meer heb. Zet de cake 70-75 min in de oven op 180 graden.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.