Vruchten-dripcake

29-09-2018

Deze taart maakte ik voor mijn zusjes verjaardag. Het is de droomtaart van ieder kind. Je kan hem natuurlijk ook in een andere kleur maken. Je kan eindeloos variëren De taart zelf is al heerlijk maar de vruchtjes erin maken de taart echt perfect.

biscuit (ingredienten voor 1 biscuit)

  • 5 eieren
  • 150 gr suiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • 1/2 el bakpoeder

botercrème

  • 70 gram bloem
  • 360 ml melk
  • 300 gram roomboter
  • 300 gram poedersuiker
  • 2 tl vanille aroma

gananche

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • klontje boter

Vulling

  • Potje aardbeien/frambozenjam 
  •  vruchten zoals: frambozen, aardbeien, blauwe bessen


biscuit

Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain marie tot een temperatuur van 50 °C. Haal de eidooiers van het vuur en klop ze 10-15 minuten. Het is erg belangrijk dat je ze zolang klopt. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker in delen toe. Meng de eiwitten in delen toe aan de eidooiers. Zeef de bloem, maizena, rasp en bakpoeder bij het eimengsel en spatel het door. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 26 cm in. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de taart in 35 minuten gaar. (maak dit biscuit nog een keer)

Botercreme

Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, roer de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren totdat het kookt. Zodra het kookt draai je het vuur lager. Het mengsel wordt steeds dikker. Na 5 min is het dik genoeg. Als je een een saté prikker inzet en die blijft recht staan dan is het goed. Giet dit mengsel in een kom en dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamer temperatuur. Het is erg belangrijk dat er geen klontjes meer inzitten is dit wel het geval? Druk het mengsel dan door een zeef.

Klop ondertussen de boter romig en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Voeg dan de vanille aroma toe en blijf nog 2-3 minuutjes mixen. Voeg dan ook het melkmengsel toe en blijf nog 5 minuten mixen. (Voeg 5 el bietensap toe voor de kleur, pas wel op dat het niet naar bieten gaat proeven ).

Leg de eerste laag cake op een bord of taartplateau en schep hier een eetlepel frambozenjam op. Smeer dit uit over de cake, maar laat de randen vrij. Zo voorkom je dat de jam straks ook aan de buitenkant zichtbaar is. Verdeel dan een laag botercrème over de eerste laag cake, Leg de tweede plak cake op de vulling en vul deze op dezelfde manier. Eindig met de derde laag cake, zorg dat de platte onderkant van deze cake de bovenkant van de taart wordt. Smeer de taart aan de bovenkant en aan de zijkanten glad af met de overige botercrème. Laat de taart goed koud worden in de koelkast. 

Gananche

Verwarm de slagroom en giet het over de chocolade heen. Roer totdat de chocolade bijna is opgelost en roer er dan ook nog een klontje boter doorheen.





Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.