truffelcake

Deze cake is een prachtwerk en zo eenvoudig om te maken!
Chocoladecake
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 175 g bloem
- 1 el cacaopoeder
- 7 gram bakpoeder
- mespunt zout
Banketbakkersroom
- 250 ml melk
- 1 vanille stokje
- 50 gram suiker
- 2 eidooiers
- 1 el bloem
Truffelcrème
- 150 g chocolade
- 250 g boter
- 60 g poedersuiker
- de banketbakkersroom
Extra nodig
- cakeblik
- spuitzak met gekarteld spuitmondje
Chocoladecake
Meng de bloem, bakpoeder, cacao en zout door elkaar. Klop in een andere kom de boter en suiker luchtig. Klop één voor één de eieren erdoor. Meng het bloemmengsel door het botermengsel. Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake in een uur op 180 graden gaar in de oven.
Banketbakkersroom
Breng de melk aan de kook en voeg het merg uit het vanille stokje toe. Zet het vuur lager en laat het 5 minuten zachtjes intrekken. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een crème. Voeg de bloem toe. giet ook de hete melk alroerend erdoorheen. Giet het mengsel terug in de pan en laat het nog 5 minuutjes zachtjes koken. Giet de banketbakkersroom in op een bord. Dek het af met plasticfolie. Dat versnelt het afkoelen zorgt dat er geen velletje over gaat zitten.
truffelcreme
Smelt de chocolade. Klop de boter luchtig met de poedersuiker. Mix ook de banketbakkersroom erdoorheen. Mix de chocolade ook door de crème en stop als het goed gemengd is.
Snij de cake horizontaal in 3 plakken. Smeer op iedere laag wat crème. Leg de plakken op elkaar. Laat 10 minuten opstijven in de koelkast. Werk dan ook de randen af met crème, En spuit rozetten bovenop de cake.