slagroomtaart

17-03-2018

biscuit

  • 10 eieren (op kamertemperatuur)
  • 300 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • mespuntje zout
  • 5 gram bakpoeder

versieren

  • 600 ml slagroom
  • 60 gram kristalsuiker
  • 3 pakjes klopfix (24 gram)
  • aardbeien- of abrikozenjam
  • Fruit naar keuze ( Bijv. mandarijn, aardbeien, bosbessen en frambozen)
  • 60 gram geschaafde amandelen

Een slagroomtaart is een typisch hollands  banketbakkersproduct. Zoet, Vol van smaken en lekker fruitig. Echt alles er op en er aan. Een feestje in je mond. Deze taart geeft je echt een verjaardagsgevoel.

(Het zijn inderdaad veel eieren dat is omdat de taart anders best wel laag zou zijn).  veel succes!

biscuit

Als de eieren niet op kamertemperatuur zijn mislukt je taart. Leg ze even in lauw water om ze op kamertemperatuur te krijgen. Klop de eieren, zout en de suiker op. Zeker 10 minuten anders krijg je nooit een mooie taart. Spatel de bloem en de bakpoeder door het beslag nadat je het gezeefd heb. Blijf net zolang roeren met de spatel totdat er geen bloem meer inzit. De bloem worden keiharde stukjes in je biscuit. Bak de taart goudbruin en gaar in 40-45 minuten op 160 graden. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je aan het versieren begint.

versieren

Zet een beslagkom een uur van te voren in de vriezer.

Klop de slagroom en de klopfix (in de beslagkom uit de vriezer) op. voeg halverwege de suiker toe. 

Snij het afgekoelde biscuit horizontaal 3 keer door de midden. Bestrijk de onderste laag met slagroom. Leg hier wat fruit op. (er mogen geen kiwi of ananas in de cake dan smelt de slagroom). Leg de volgende plak cake er op en smeer hier de jam op. Leg daar de 3 plak cake op en smeer de buitenkant af met slagroom. Spuit de bovenkant op met een spuitzak in een patroon naar keuze. Leg hier het fruit op. Rooster de amandelen en plak die aan de zijkant van je taart.




Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin