Roze koeken

Dit zijn zulke lekkere koeken. Wie kent ze nou niet van school of van de vakanties. Maar deze zelfgemaakte koeken zijn toch duidelijk lekkerder en mooier dan de koeken uit de winkel. Het is heel makkelijk en snel en toch zo lekker en mooi. Dus duik vooral nog snel even de keuken in om iets moois op tafel te kunnen zetten.
Cake
- 200 gr roomboter (grasboter is zachter dus kan je het makkelijker luchtig kloppen)
- 200 gr kristalsuiker
- 4 eieren
- 200 gr bloem
Glazuur
- 2 el bietensap
- klein beetje water
- 300 gr poedersuiker
Cake
Klop de boter en suiker luchtig en voeg één voor één de eieren toe. Voeg de bloem toe en spatel het goed door. Verdeel het beslag over 6-8 (met boter ingevette) quiche vormpjes en als je die niet heb kan je het ook verdelen over cupcake vormpjes. Bak de koeken in 30 minuten gaar op 180 graden.
Glazuur
Voor het glazuur meng je de bietensap met de poedersuiker. Voeg steeds een hele kleine hoeveelheid water toe totdat het vloeibaar is. Bestrijk met de bovenkant van een boterkwastje de cakejes met glazuur. Laat het glazuur goed opdrogen voordat je ze opeet. Stapel ze met het bewaren niet op elkaar want dan wordt het glazuur lelijk.