pompoen-cheesecake


Ingrediënten
bodem
- 50 gram roomboter
- 50 gram havermout
- handje walnoten
- 1 theelepel kaneel
- 3 theelepels koekkruiden
- 3 a 4 dadels
vulling
- 250 gram roomkaas
- 350 gegrilde en geschilde pompoen
- 1/2 tot 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel agar agar of 3 vellen gelatine
- sap van 1/2 limoen
- 1 sinaasappel
Bodem
Mix de havermout, de walnoten en de kruiden in een keukenmachine of blender. Smelt de boter en voeg deze toe aan het gemalen mengsel. Roer goed door en beleg de bodem van de bakvorm met het mengsel. Zet dan de bodem minimaal 15 min in de koelkast
Cheesecake
Snij de pompoen in stukken (met schil, zonder pitjes) en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Voel met een vork of een prikker of de pompoen zacht is. Is de pompoen nog niet zacht? Dan kan hij nog extra 10 minuten in de oven.
Laat de pompoen iets afkoelen en blender samen met de roomkaas tot een zachte massa. Voeg vervolgens de kaneel, honing, limoen en sap van de sinaasappel toe. Meng goed met de blender of staafmixer en zet het even apart in een kom. Gebruik de gelatine op de manier hoe het op de verpakking staat. Meng de gelatine met het pompoen mengsel en giet het in de afgekoelde springvorm. Laat de pompoen cheesecake minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.