plaatcake met perzik
01-09-2018

- 800 gram perzik
- 200 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 175 gram Griekse yoghurt
- 150 gram suiker
- 3 eieren
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el abrikozenjam
Meng de Griekse yoghurt, eieren, suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie tot een glad mengsel. Spatel de bloem en bakpoeder door het beslag. Niet te lang dan verliest het zijn luchtigheid. Schil de perziken en snijd ze in gelijken partjes. Snijd één perzik in kleine blokjes en roer die door het beslag Giet het beslag in de bakvorm. Bak de cake in 60 minuten op 180 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de taart, als hij er droog uit komt dan is de taart gaar. Schep 2 el abrikozenjam in een bakje en roer de jam los. Bestrijk de bovenkant van je plaatcake met abrikozenjam.