Oreo-cake


Chocolade taart, oreo's, oreo botercreme. Het stopt maar niet, hier zit alles in wat je nodig hebt. Eet smakelijk alvast !
- 325 gram bloem
- 75 gram cacao
- 600 gram kristalsuiker
- 10 gram bakpoeder
- 5 gram zout
- 230 gram boter
- 2 tl vanille aroma
- 230 gram eiwitten
- 340 ml karnemelk
- 30 ml zonnebloemolie
- 1 el koffiepoeder, gemalen koffiebonen
Oreo Botercreme
- 500 gram grasboter
- 1 kg poedersuiker
- mespuntje zout
- 20 ml slagroom
- 10 gram vanillearoma
- 230 gram Oreo kruimels
Chocolade Drip
- 60 ml slagroom
- 100 gram chocolade
Chocolate Cake Layers
Doe de bloem, cocoa, bakpoeder, suiker, en zout in de kom van je mixer. Mix de boter op standje 2 door de de droge ingrediënten net zolang totdat het helemaal is opgenomen. Het heeft dan de structuur van suiker. Mix de eiwitten er doorheen, als dat goed is opgenomen de helft van de karnemelk en daarna de andere helft (doe dit allemaal op een zo laag mogelijke stand, je beslag krijgt dan geen klontjes). Voeg dan als laatst de vanille, koffie en olie toe, mix het een tijdje op een lage stand zodat het de tijd krijgt om goed te mengen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet 3 bakvormen in van 20 cm. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak gaar in 35 min. Laat de cake 10 min in de bakvormen afkoelen voordat je ze uit de bakvormen haalt.
Oreo Buttercream
Mix de boter 5 minuten door elkaar zodat het luchtig wordt, Voeg de poedersuiker el per el toe zodat het rustig opneemt, Om te zorgen dat het niet gaat stuiven kna je er een theedoek overheen leggen. Als dit helemaal opgenomen is voeg je de vanille aroma en zout op standje 2 toe, Voeg dan 3/4 van de oreo's toe. Voeg dan ook de slagroom toe, als je creme te dik is voeg je iedere keer een el toe net zolang totdat het de goeie structuur heeft, is je creme te dun? voeg dan nog wat poedersuiker toe.
Gananche
Verwarm de slagroom in een pannetje en giet het over de chocolade heen. Roer totdat de chocolade is opgelost. Als het niet verder oplost moet je het nog even in de magnetron zetten. Niet te veel slagroom toevoegen dan wordt het veel te dun!