naked cake

Je heb deze taart vast wel een keer langs zien komen. Heel fris tussen al die strakke netten taarten.
biscuit (ingredienten voor 1 biscuit)
- 5 eieren
- 150 gr suiker
- 100 gram bloem
- 100 gram maizena
- 1/2 el bakpoeder
- sap en rasp van 2 citroenen
botercrème
- 70 gram bloem
- 360 ml melk
- 300 gram roomboter
- 300 gram poedersuiker
- 2 tl vanille aroma
decoratie
- vruchten naar keuze
biscuit
Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain marie tot een temperatuur van 50 °C. Haal de eidooiers van het vuur en klop ze 10-15 minuten. Het is erg belangrijk dat je ze zolang klopt. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker in delen toe. Meng de eiwitten in delen toe aan de eidooiers. Spatel dan ook de citroen sap en raps erdoorheen. Zeef de bloem, maizena, rasp en bakpoeder bij het eimengsel en spatel het door. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 26 cm in. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de taart in 35 minuten gaar. (maak dit biscuit twee keer)
botercreme
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, roer de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren totdat het kookt. Zodra het kookt draai je het vuur lager. Het mengsel wordt steeds dikker. Na 5 is het ongeveer dik genoeg. Als je een een saté prikker inzet en die blijft recht staan dan is het goed. Giet dit mengsel in een kom en dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamer temperatuur. Het is erg belangrijk dat er geen klontjes meer inzitten is dit wel het geval? druk het mengsel dan door een zeef.
Klop ondertussen de boter romig en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Voeg dan de vanille aroma toe en blijf nog 2-3 minuutjes mixen. Voeg dan ook het bloemmengsel toe en blijf nog 5 minuten mixen.
opbouw
snijd je biscuit in 3 lagen (als je 2 biscuits gebakken moet je bij elkaar ook 3 lagen krijgen) Smeer jam op een plak biscuit en dan lekker veel botercrème. Leg dan ook de vruchten er tussen. Leg er een plak biscuit op en herhaal wat je net heb gedaan (dus jam, botercrème, vruchten). Leg dan de laatste plak cake er op. Je kan je cake dan zo laten als je een traditionele naked cake wil. Ik heb nog een beetje botercrème langs de zijkant en op de bovenkant gesmeerd. Net wat je zelf wil. Versier de bovenkant en laat je taart opstijven in de koelkast. (bewaren moet ook in de koelkast).