monchoutaart

02-04-2018

De taart voor ieder seizoen. En zo lekker smeuïg 

  • pak bastogne koeken
  • 150 gram boter
  • 2 blikken kersen vlaaivulling (1 blik is ook goed, je hebt dan alleen in verhouding meer gelei en minder kersen)
  • 200 gram monchou
  • 250 ml slagroom (2 el suiker)
  • 100 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker

Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Smelt de boter en voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter. Roer dit totdat de boter is opgelost en je een stevige massa heb. Leg op de bodem van een bakblik (met de doorsnede van 26 cm). Doe de koekkruimels in de bakvorm en duw goed aan. Zet de vorm in de koelkast.  

Klop in een kom de slagroom samen met de 2 el suiker stijf. Meng in een andere kom de suiker, vanillesuiker en monchou tot een romig mengsel. Voeg de slagroom toe aan de monchou. Schep dit beslag op de taartbodem. Zet de taart minstens 2 uur inde koelkast om op te stijven.

Als je 1 blik kersen vlaaivulling gebruikt verdeel het dan in 1 keer over de taart. Als je 2 blikken gebruikt, gebruik dan uit het ene blik alleen de kersen niet de gelei die er in zit. Verdeel de kersen over de taart. Je kan er natuurlijk ook andere vlaaivullingen op doen. Bewaar de taart in de koelkast tot je het serveert.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.