Monchou-Cupcakes

Dit zijn de perfecte herfstgebakjes je proeft het gewoon.
- 180 gram boter
- 135 gram donkerbruine basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 2 el stroop
- 2 tl kaneel
- 75 gram bastognekoeken
Topping
- 250 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 200 gram MonChou
- 1 blik kersenvlaaivulling
Mix de suiker, boter, vanille aroma en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Blijf mixen totdat de eieren goed zijn opgenomen. Voeg het zout en de zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje toe. Verkruimel De bastonge koekjes in kleine brokjes en spatel door het beslag heen. Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes. Bak de cupcakes in 20 minuten op 180 graden gaar. Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
Klop in een kom de slagroom samen met de 2 el suiker stijf. Meng in een andere kom de suiker, vanillesuiker en monchou tot een romig mengsel. Voeg de slagroom toe aan de monchou. Laat het mengsel 45 minuten opstijven in de koelkast.
Schep de monchou in de spuitzak. Spuit een ringetje op de cupcake en daarop nog een ringetje. Schep middenin 2 tl kersenvlaaivulling. Laat de cupcakes nog 20-30 min opstijven in de koelkast voor het serveren.