Mini-Zomertaartjes

Deze taartjes maakten ik terwijl ik op vakantie was, heel handig te maken zonder bakspullen en een oven die de hele tijd uitvalt ;). Heel lekker verfrissend met 35 graden en het past makkelijk in je koelkast. Voor de bakvormen heb ik heel eenvoudig deze barbecuebakjes gebruikt. De plaatjes die je erbij krijgt kan je makkelijk gebruiken als onderzetter. Je kan ze natuurlijk bij Bol.com kopen, maar in winkels als AH, Action of de Blokker vind je ze ook heus wel. Dit recept is genoeg voor 5 taartjes. En je kan de taartjes eigenlijk wel in tweeen snijden, ze zijn best wel groot voor één persoon. Ga vooral snel aan de slag en laat je familie en vrienden smullen.
- 10 eieren
- 300 gram suiker
- 16 gram vanille suiker
- scheutje vanille aroma
- 230 gram bloem
- 80 gram maizena
vulling
- 500 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 90 gram poedersuiker
- 3 00 gram rood fruit
- aardbeien jam

Biscuit
Klop de eieren suiker en vanillesuiker tot een wit dik mengsel (10 min kloppen om het juiste resultaat te krijgen). Voeg halverwege de vanille aroma toe. Zeef de maizena en de bloem erdoorheen en vouw zo voorzichtig mogelijk erdoorheen (als je dit te snel doet rijst je beslag niet). Verdeel het beslag over 5 van de bakjes en bak in 35 min gaar op 180 min gaar. Maak terwijl de taartjes in de oven staan en afkoelen de creme.

Creme
Klop de mascarpone, slagroom en de suiker stijf. Snij de volledig afgekoelde taartjes horizontaal door de midden. Smeer de jam op de cake, daaroverheen de mascarpone crème en daar verdeel je wat vruchtjes overheen. Leg er een plak biscuit overheen. Leg er een plak cake overheen en werk de bovenkant en de zijkant met de overige crème af. Dit werkt het best met een lepel, en het hoeft niet zo strak te zijn dan is het juist leuker, Versier de taartjes door de overige vruchten er op te leggen, en ga er van genieten ;)