lemon-meringue taart

Die zure lemon curd en de zoete topping zijn zo'n lekkere combie.
- 160 gram roomboter
- 225 gram bloem
- 80 gram basterdsuiker
- Snufje zout
- ½ losgeklopt ei
Lemoncurd
- rasp van 2 citroenen
- sap van 2 citroenen
- 50 gram maïzena
- 250 ml water
- 60 gram roomboter
- 130 gram kristalsuiker
- 3 eidooiers
meringue schuim
- 100 gram suiker
- 3 eiwitten
taartbodem Kneed van alle ingrediënten voor de taartbodem een soepel deeg. Vet een bakvorm van 23-24 cm in en bekleed de vorm et het zojuist gemaakte deeg.
lemon curd Doe het citroensap, citroenrasp, de suiker, het water en de maizena samen in een steelpannetje. Zet het vuur zachtjes aan en blijf roeren. na een tijdje wordt het een dikke gele massa. Haal de pan van het vuur en klop de boter er doorheen. Klop dan de eidooiers erdoorheen. Doe de eidooiers er bij terwijl je aan het kloppen ben anders stollen de eidooiers. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de lemon curd op de bodem, en bak de taart in 30 minuten af.
meringue schuim
Klop de eiwitten stijf en voeg beetje voor beetje de suiker toe. Klop tot stijve glimmende pieken. Verdeel het schuim over de taart en trek pieken met een vork. Maak de pieken bruin met een brander, of zet de taart nog 5 á 10 minuten in de oven op 180 graden.