Lemon-Merengue-Cupcakes

Lekker voor als zin heb om te bakken maar geen zin heb om iets groots te maken. Dus hier de mini variant van de lemon-meringue taart
Cupcakes (voor 12 cupcakes)
- 180 gram boter
- 135 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- tl vanille aroma
- 4 eieren
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
Lemoncurd
- rasp van 2 citroenen
- sap van 2 citroenen
- 50 gram maïzena
- 250 ml water
- 60 gram roomboter
- 130 gram kristalsuiker
- 3 eidooiers
meringue schuim
- 100 gram suiker
- 3 eiwitten
Cupcakes (voor 12 cupcakes)
Mix de suiker, boter, vanille aroma en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Blijf mixen totdat de eieren goed zijn opgenomen. Voeg het zout en de zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje toe. Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes. Bak de cupcakes in 20 minuten op 180 graden gaar. Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
lemon curd
Doe het citroensap, citroenrasp, de suiker, het water en de maizena samen in een steelpannetje. Zet het vuur zachtjes aan en blijf roeren. na een tijdje wordt het een dikke gele massa. Haal de pan van het vuur en klop de boter er doorheen. Klop dan de eidooiers erdoorheen. Doe de eidooiers er bij terwijl je aan het kloppen ben anders stollen de eidooiers. Laat de lemon curd goed afkoelen voor je het gaat gebruiken
(Bewaar de lemon curd in een potje is altijd nog lekker door je toetje of voor de volgende keer bakken)
meringue schuim
Klop de eiwitten stijf en voeg beetje voor beetje de suiker toe. Klop tot stijve glimmende pieken.
opmaken
Hol de cupcakes een klein beetje uit. `Spuit met een spuitzak een ringetje van merengue rond het gaatje. Werk het merengue af met een gasbrander. Spuit met een andere spuitzak de lemon curd in de cupcake. Wedden dat iedereen onder de indruk is van je cupcakes die je zo snel en makkelijk heb gemaakt. (Hier werden ze in ieder geval gewaardeerd :) )