Karamel fudge
28-12-2019

Het is zo zacht als boter, je krijgt er de lekkerste volle smaak van, mooie rechthoekige blokjes die je elegant in een mooi servies schaaltje legt en op tafel voor de visite, of je eet het gewoon lekker zelf op terwijl je op de bank zit.

- 1 blikje gecondenseerde melk
- 100 gram boter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 tl vanille extract
Doe alle ingrediënten in een pannetje, en zet op een laag vuur totdat de boter is gesmolten. Het is belangrijk dat je de hele tijd blijft roeren en ook de bodem en zijkant meeneemt, anders komen er verbranden stukken in je fudge. Als het begint te borrelen moet je nog zo'n 8 minuten doorroeren.
Haal de pan van het vuur en laat een paar minuten staan. Bekleed ondertussen een bakvorm van 15 bij 20 cm.
Zet het pannetje nog 5 minuten op het vuur. De laatste 5 min. wordt het mengsel pas echt stevig. Stort de fudge in de bakvorm en duw hard en goed aan, (kijk uit het mengsel is nog gloeiend heet. Snij voor het serveren in maar kleine blokjes.