kaasbrood

Dit brood is snel en makkelijk te maken. En echt heel lekker voor bij de barbecau, de borrel of zomaar s'avonds. Iedereen waardeert dit. Snel aan de slag!
- 12 gram gist
- 300 ml melk
- 500 gram bloem
- 1 el olijfolie
- 1 ei
- 1 rode paprika
- 400 gram geraspte gruyèrekaas (Kan ook vervangen worden door emmental)
- 1 el Italiaanse kruiden
Verwarm de melk tot lauwwarm en los het gist er in op. Meng in een kom 200 gram bloem samen met de zout, melk en de olijfolie. Roer beetje voor beetje de rest van de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een ingevette kom afgedekt met plastic 30 minuten rijzen.
Rasp de gruyere kaas als dat nog niet gedaan is. Snijd de paprika in hele kleine blokjes. Meng de kaas, paprika en de Italiaanse kruiden door elkaar heen. Rol het deeg uit tot een plak van 40 bij 50 cm. Klop het ei los en bestrijk hiermee het deeg. Beleg het deeg met de kaas.
Rol het deeg op en leg op de bakplaat. Snijd de rol open en trek de laagjes uit elkaar. Bak het brood in 20 minuten gaar op 220-230 graden. Serveer het brood warm of koud bij de barbecue of bij de borrel.