gevulde koeken

Deze koeken zijn zo lekker en zo groot. Zoveel beter dan die in zakjes verpakte koeken uit de supermarkt
- 400 gram bloem
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- zout
- 250 gram roomboter
- 2 el kraanwater
- 200 gram amandelspijs (zelf maken of van Dr.Oetker)
- rasp van 1 citroen
- 1 eieren
Kneed de bloem, suiker, zout, water, de helft van het citroenrasp en boter door elkaar tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en leg het in een kom die je afdekt met folie. Laat een uur rusten.
Rol het deeg uit. Steek er rondjes uit (maakt niet uit hoe groot). Kneed het amandelspijs met de rest van de citroenrasp tot een soepel goedje.
Leg op elk plakje deeg een balletje amandelspijs. Leg er een andere ronde plak deeg overheen en druk de zijkant aan met een vork om een leuk patroon te krijgen. Klop het ei los en bestrijk met een kwastje de bovenkant om het mooi te laten glimmen.
Bak de koeken op 200 graden in 15 minuten gaar.
Tip: houd je deeg over? Rol het deeg uit en steek er met een vormpje koekjes uit.