Fruitige Mascarponetaart

Dit is de perfecte zomertaart.
- 7 eieren
- 150 gram maizena
- 150 gram bloem
- 200 gram suiker
- 1 el bakpoeder
vulling
- 500 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 90 gram poedersuiker
- 3 00 gram rood fruit
- aardbeien jam
Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain marie tot een temperatuur van 50 °C. Haal de eidooiers van het vuur en klop ze 10-15 minuten. Het is erg belangrijk dat je ze zolang klopt. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker in delen toe. Meng de eiwitten in delen toe aan de eidooiers. zeef de bloem, maizena en bakpoeder door het eimengsel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 26 cm in. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de taart in 35 minuten gaar.
Klop de mascarpone, slagroom en de suiker stijf. Snij de volledig afgekoelde taart horizontaal in 3 plakken. Smeer de jam op de cake, daaroverheen de mascarpone crème en daar verdeel je wat vruchtjes overheen. Leg er een plak biscuit overheen en herhaal het beleggen. Leg er een plak cake overheen en werk de bovenkant en de zijkant met de overige crème af.