Aarbeien Fraisier

09-03-2019

Met deze lekkere vruchtentaart ga je met een goed gevoel het voorjaar in. Makkelijk om te maken en ook en erg lekker. Ik heb zin in de lente hoor ;-)

biscuit

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 8 gram vanille suiker
  • scheutje vanille aroma 
  • 115 gram bloem
  • 40 gram maizena

kwarktaart

  • 12 gelatineblaadjes
  • 500 gram aardbeien kwark
  • sap van 2 sinaasappels
  • 250 ml slagroom

mascarpone crème

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el suiker
  • 2 el sinaasappelsap 

Biscuit

Klop de eieren suiker en vanillesuiker tot een wit dik mengsel (10 min kloppen om het juiste resultaat te krijgen). Voeg halverwege de vanille aroma toe. Zeef de maizena en de bloem erdoorheen en vouw zo voorzichtig mogelijk erdoorheen (als je dit te snel doet rijst je beslag niet). Giet het beslag in een bakvorm van 24 cm en bak in 35 min gaar op 180 min gaar. Maak dit biscuit 2 keer en laat ze goed afkoelen.

kwarkvulling

Snijd het biscuit horizontaal door midden. Leg één helft van het biscuit in de bakvorm leg de andere kant even opzij. Haal de kroontjes van 10 aardbeien ervan af. Snij de aardbeien doormidden en druk ze goed tegen de rand van de bakvorm. 

 Laat de gelatine blaadjes zo'n 8 min weken in koud water. Pers 2 sinaasappels en giet dit in een steelpannetje. knijp de gelatine uit en doe dit bij de sinaasappelsap kook tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat dit afkoelen. Klop de slagroom stijf. Spatel de afgekoelde sinaasappelsap goed door de kwark. Als dit helemaal is opgenomen spatel je ook de slagroom erdoorheen. Schep de 1/3 van de kwark in de bakvorm en druk de kwark goed aan tegen de aardbeien. Schep de rest van de kwark erbij. Laat de taart minimaal  2.5 uur opstijven voordat je verder gaat.

Mascarpone crème

Doe alle ingrediënten in een kom en klop tot een romig mengsel. Leg de andere plak biscuit op de kwarktaart. Duw voorzichtig een klein beetje aan. Smeer de crème uit op de bovenkant. Maak een mooi effect met een lepel door een beetje heen en weer te strijken over de mascarpone crème. Maak de taart door nog wat vruchten en mooie muntblaadjes als versiering op de taart te leggen. En klaar, Bon Appetit. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.