Dadeltaart

Snelle lekkere verfrissing tussen al die zoete taarten.
- 500 gram dadels
- 200 gram volkoren biscuitjes
- 250 gram boter
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 150 gram kokosrasp
snijd de dadels in reepjes en hak de biscuitjes in stukjes van 1 bij 1 cm. Smelt de boter in een middelgrote pan, voeg de bruine basterdsuiker toe en roer dit tot de suiker is opgelost. Klop het ei os in een kommetje en meng dit beetje bij beetje al roerend bij het botermengsel. Roer heel snel want het ei stolt heel snel. Voeg de dadelstukjes toe en laat het even warm worden. Voeg dan ook de koekstukjes en de helft van de kokosrasp toe. Meng alles goed door.
Giet het dadelmengsel in een bakvorm van 25 cm doorsnede. Druk het met een lepel zo goed mogelijk aan. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de oven. Haal de taart uit de vorm, draai hem om en bestrijk met de rest van de kokos.