Chocoladetaart met kersen en meringue

Ik had deze taart met kerst gemaakt. Past er echt perfect bij maar past natuurlijk ook prima bij een verjaardag of in het weekend met veel gasten. Het is echt een heerlijk lekkere smeuïge taart. Echt om weg van te smelten.
De cake
- 300 gr bloem
- 60 gr cacao
- 420 gr kristalsuiker
- 24 gr bakpoeder
- mespuntje zout
- 140 gr boter
- 360 ml melk
- 3 eieren
- 1 tl vanille aroma
meringue vulling
- 4 eiwitten
- 280 g suiker
- 2 el maizena
kersenvuling
- 2 potjes kersen op siroop (ontpit)
- 500 ml slagroom (2 bekertjes)
- 2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
- 1 reep pure chocolade
Chocolade cake
Doe de bloem, cacao, suiker, zout, bakpoeder en boter in een kom en kneed tot het zanderig wordt. Voeg de eieren en vanille toe en spatel het er doorheen. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot een egaal beslag ontstaat. Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in 30 min. gaar. Laat de cake afkoelen voor je de taart in elkaar gaat zetten.
meringue vulling
Klop op de hoogste stand de eiwitten stijf in 5 min en voeg ondertussen beetje voor beetje de helft van de suiker toe. Mix daarna nog in 1 min de maizena en de rest van de suiker er doorheen. Gebruik de rand van een springvorm om op het vel bakpapier twee ronde schrijven af te tekenen. Verdeel de meringue in twee platte schijven van dezelfde grootte als de chocoladetaart. Bak de meringues in 60 minuten in de oven. Laat de meringue daarna nog 2 uur in de oven staan om hem hard te laten worden
vulling
Giet de kersen in een zeef en laat een uur uitdruipen. Als je begint met de taart opmaken klop je de slagroom stijf met wat suiker.
opmaken
Leg één plak cake op een bord waar je de taart op wil serveren (dit doe je omdat je de taart moeilijk kan verplaatsen). Spuit een heel klein beetje slagroom op de cake en leg een meringue schijf daarop. Spuit daar de slagroom op (niet al te zuinig maar gewoon lekker dik). Verdeel daar de helft van de kersen op. Leg de volgende plak cake daarop en druk een beetje aan, doe hetzelfde als wat je net gedaan heb. Leg de laatste plak cake er op. Schaaf de laatste reep chocolade en verdeel de chocolade over de bovenkant van de taart. Eh n klaar is je taart.