Chocoladebrownie met caramel

25-04-2019

Deze smeuïge brownie is voor iedere chocoladeliefhebbers. je haalt er zo'n 25 stukken uit. Je moet wel kleine stukjes snijden want het valt erg zwaar. Maar je likt je vingers er bij af.

karamelsaus

  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 50 milliliter water
  • 125 milliliter slagroom, op kamertemperatuur
  • 40 gram roomboter, in blokjes
  • 40 gram witte chocoladedruppels (of fijngehakte chocolade)
  • snuf zout

beslag:

  • 375 gram pure chocolade, in stukjes
  • 375 gram roomboter
  • 500 gram kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 20 gram vanilesuiker
  • 1 theelepel zout
  • 250 gram bloem

garnering:

  • 140 gram pecannoten (grof gehakt)
  • 125 gram pure chocolade (grof gehakt)
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram pure chocolade

Karamel vulling                                                                                                                                    (Maak de vulling als eerste)

Doe de suiker met het water in een pan, laat op een middelhoog vuur karameliseren. Zet ondertussen de slagroom, boter en chocolade klaar. Voeg de slagroom in een keer toe wanneer de karamel een mooie bruine kleur heeft. Als je de slagroom toevoegt komt het mengsel omhoog borrelen! Blijf roeren en verwarmen totdat alle karamel is opgelost. Voeg dan de boter en de chocolade toe en roer dit tot een gladde saus. Zet de saus nu even opzij. Als je de karamel gaat gebruiken is het een wat dikkere saus geworden, voeg wat slagroom toe om weer een gladde saus te maken. 

Beslag

Klop de eieren en vanillesuiker in minimaal 10 minuten luchtig. Laat ondertussen de boter in een steelpannetje smelten. Als de boter gesmolten is voeg je de chocolade toe en laat dit op middelhoog vuur ook smelten in de boter. Als het een glad mengsel is spatel je de suiker erdoorheen. Klop de eieren door het chocolademengsel. Zeef dan ook de bloem en zout erdoorheen.

Giet de helft van het beslag in een bakvorm van 20 x 30 cm. En bak dit in 25 min op 180 graden gaar. Verdeel dan de karamel saus over de brownie. Verdeel ook de gehakte chocola en pecannoten over de karamel en giet het beslag hier overheen (als het beslag niet meer licht vloeibaar is moet je het even verwarmen door de kom in een pan hetend water te zetten want je kan niet verspreiden met een spatel).

Bak de brownie nog een keer in 25 min op 180 graden af.

Laat de brownie helemaal afkoelen. Smelt de chocolade en maak met een theelepeltje slierten chocola over de brownie. Laat de chocolade hard worden. Snijd de zijkanten van de brownie ervan af en snijd in blokjes voor het serveren. Snijd niet te grote stukken want het is erg zwaar.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin