Chocolade-Vruchtentaart

Dit is een lekkere smeuïge chocolade taart. De rode vruchten maken het net wat frisser samen met de vanille botercrème. Soms is in de zomer zo'n taart te zwaar van smaak maar juist door de vruchten komt het wat meer in evenwicht. En wil je het buiten het seizoen maken kan je het ook doen met diepvriesvruchten. Echt het proberen waard!
De cake
- 300 gr bloem
- 60 gr cacao
- 420 gr kristalsuiker
- 24 gr bakpoeder
- mespuntje zout
- 140 gr boter
- 360 ml melk
- 3 eieren
- 1 tl vanille aroma
botercrème
- 70 gram bloem
- 360 ml melk
- 300 gram roomboter
- 300 gram poedersuiker
- 2 tl vanille aroma
Vulling
- vruchten zoals: aardbeien, bramen blauwe bessen, frambozen enz.

Chocolade cake
Doe de bloem, cacao, suiker, zout, bakpoeder en boter in een kom en kneed tot het zanderig wordt. Voeg de eieren en vanille toe en spatel het er doorheen. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot een egaal beslag ontstaat. Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in 30 min. gaar. Laat de cake afkoelen voor je de taart in elkaar gaat zetten. Maak als de cakes in de oven staan de banketbakkersroom
Botercreme
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, roer de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren totdat het kookt. Zodra het kookt draai je het vuur lager. Het mengsel wordt steeds dikker. Na 5 min is het dik genoeg. Als je een een saté prikker inzet en die blijft recht staan dan is het goed. Giet dit mengsel in een kom en dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamer temperatuur. Het is erg belangrijk dat er geen klontjes meer inzitten is dit wel het geval? Druk het mengsel dan door een zeef.
Klop ondertussen de boter romig en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Voeg dan de vanille aroma toe en blijf nog 2-3 minuutjes mixen. Voeg dan ook het melkmengsel toe en blijf nog 5 minuten mixen. (Voeg 5 el bietensap toe voor de kleur, pas wel op dat het niet naar bieten gaat proeven).
Leg een plak biscuit op een bord en smeer dan lekker veel botercrème er op. Leg de vruchten er tussen. Leg er een plak biscuit op en herhaal wat je net heb gedaan. Leg dan de laatste plak cake er op. Smeer de cake taart aan de bovenkant en zijkant af en versier met vruchten en laat de taart opstijven in de koelkast. (bewaren moet ook in de koelkast).