Chocolade Fudge taart

Deze taart is één en al pracht en praal. niet alleen in hoe hij er uitziet maak ook hoe die smaakt.
- 600 ml water
- 180 gram cacao
- 500 gram bloem
- 850 gram suiker
- Zout
- 30 gram bakpoeder
- 675 ml karnemelk
- 250 ml arachideolie
- 6 eieren
- 1 vanillestokje
Fudge creme
- 300 gram pure chocolade
- 375 gram boter
- 450 gram poedersuiker
- 3 El cacaoapoeder
- 150 gram crème fraiche
Extra Nodig
- 2-4 bakblikken van 24 cm
Biscuit Breng het water aan de kook en voeg het cacaopoeder er in op. Meng de bloem, de suiker, het zout ende bakpoeder door elkaar. Voeg de karnemelk, arachideolie en de eieren toe. En roer dit tot een glad beslag. Voeg halverwege het merg uit het vanillestokje toe. Voeg dit toe aan het beslag samen met het cacaowater. Meng dit nog even goed door elkaar. Laat het beslag een uur rusten.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de Bakvormen in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakvormen. Als je maar 2 bakvormen heb bak dan 2 keer 2 cakes achter elkaar af. Bak de cakes in 50 minuten gaar laat de cakes goed afkoelen voordat je begin met het stapelen van de taart anders smelt de crème.
Fudge crème Smelt de chocolade. Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de gesmolten chocolade, cacaopoeder en crème fraîche toe. Klop dit 4 minuten goed door elkaar.
Bestrijk een cake met de botercrème leg daar een cake op en bestrijk die ook met botercrème, doe dit ook met de andere plakken cake. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de crème. Strijk het glad. Versier de taart met wat vruchten of spuit een patroon op de taart naar keuze met de overige crème. Klaar om te serveren.