Chocolade cupcakes

02-03-2019

Houden jullie ook zo van Chocolade? Ik wel in ieder geval. Een smeuïge Cupcake met een lekkere grote toef crème zeg ik geen nee tegen. Spring nog even snel de keuken in om weg te smelten van zo'n heerlijk resultaat.

ingrediënten

cupcakes

  • 180 gram boter
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 el cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 100 gram melkchocolade stukjes
  • snufje zout

botercreme

  • 35 gram bloem
  • 180 ml melk
  • 150 gram roomboter 
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el bietensap


Cupcakes

Mix de boter, suiker en vanillesuiker. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot ze allemaal goed zijn opgenomen. Meng de zelfrijzend bakmeel, cacao en zout door elkaar. Dit mengsel voeg je beetje bij beetje bij het boter mengsel terwijl je goed blijft mixen. Hak de chocolade in grove blokjes en spatel deze door het beslag.

Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar op 180 graden.

Botercreme

Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, roer de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren totdat het kookt. Zodra het kookt draai je het vuur lager. Het mengsel wordt steeds dikker. Na 5 min is het dik genoeg. Als je een een saté prikker inzet en die blijft recht staan dan is het goed. Giet dit mengsel in een kom en dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamer temperatuur. Het is erg belangrijk dat er geen klontjes meer inzitten is dit wel het geval? Druk het mengsel dan door een zeef.

Klop ondertussen de boter romig en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Voeg dan de vanille aroma toe en blijf nog 2-3 minuutjes mixen. Voeg dan ook het melkmengsel toe en blijf nog 5 minuten mixen. Voeg 3 el bietensap toe voor de kleur, als je dit te weinig kleur vind voeg je meer toe. (Pas wel op dat het niet naar bieten gaat proeven).

Opmaken

Schep de crème in een spuitzak met een gekarteld mondje. Spuit een mooie toef op elke cupcake. Zet de cupcakes in de koelkast tot het serveren.


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.