Chocolade-bietentaart

Ik weet het, bieten klinkt echt niet lekker. Maar je proeft het eigenlijk niet. Het is een hele lekkere toevoeging en ook een perfecte combie met de chocolade. Echt heel lekker. Eerst proberen en dan oordelen ;-)
- 75 gram cacao
- 300 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- mespuntje zout
- 250 gram lichte basterd suiker
- 3 zakjes vanille suiker
- 250 gram voorgekookte bietjes
- 6 grote eieren
- 400 ml zonnebloemolie
Vulling
- 100 gram hazelnoot
- 100 gram chocolade
- 250 gram mascarpone
- 3 el sinaasappel likeur
Ganache
- 200 gram chocolade
- 200 ml slagroom
- 1 el boter
Cake
Zeef de cacao, bloem, bakpoeder en de zout in een kom en roer het door elkaar. Roer de suiker en de vanille suiker er ook doorheen. Pureer de bietjes tot een vloeibaar sap. Klop in een andere kom de eieren door de bietjes en voeg de olie toe. Voeg het bloemmengsel toe en spatel dat voorzichtig erdoorheen. Verdeel het beslag over 2 vormen. Bak de cakes af in de oven op 170 graden in 35-40 minuten.
Vulling
Rooster de hazelnoten op 180 graden 8-10 minuten in de oven. Laat ze 5 minuten afkoelen en maal ze fijn in de keukenmacine. Hak de chocolade fijn, en roer de hazelnoten erdoor. Vervolgens de likeur en de mascorpone en roer met een spatel tot een stevige creme. Druppel wat likeur op de cakes en verdeel dit met de bolle kant van een lepel. Verdeel de Hazelnoten creme op een cake en leg de andere cake er bovenop, druk hem goed aan en zet de taart in de koelkast.
Ganache
Hak de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de slagroom totdat hij bijna kookt en giet het over de chocolade. Roer totdat de chocolade bijna is gesmolten, roer dan ook de boter erdoor. Laat de ganache afkoelen totdat het nog iets warmer is dan kamertemperatuur. Giet dan de ganache over de taart. Versier de taart met vruchten. Laat de taart een klein beetje opstijven voordat je hem serveert.