Chocolade-Bananentaart

Deze taart is eigenlijk een recept van Dr. Oetker. Ik wou hem heel graag maken maar ik bak liever niet met pakjes maar met verse ingrediënten. Hier is hij dan het natuurlijke recept van de chocolade Bananentaart
Biscuit
- 125 gram pure chocolade
- 225 gram bloem
- 180 gram suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren
- 50 gram boter
Vulling
- 500 ml slagroom
- 4 grote bananen
- 75 gram poedersuiker
- 150 gram fijngehakte pure chocolade
- 150 gram melk chocolade
- 100 ml melk
biscuit
Smelt de boter samen met de chocolade. Klop de eieren samen met de suiker tot een dik luchtig mengsel. Voeg het chocolade mengsel toe en mix net zolang totdat het een egaal mengsel is. Meng het bakpoeder met de bloem en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en bak de taart in 50 minuten gaar. Laat de taart afkoelen.
vulling
Prak een halve banaan met water tot een papje. Verwarm dit papje en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf. Spatel hier de poedersuiker, fijn gehakte pure chocolade en het afgekoelde bananen papje door.
afwerken
Lepel ongeveer een halve cm biscuit uit de taart en hou deze apart. Zorg ervoor dat je minstens 1 cm van de rand blijft. Smelt de melkchocolade au bain marie en verdeel deze over de bodem van de taart. Snij de overige banen in schijfjes of halve stukken en verdeel deze over de bodem.
Doe alle opgeklopte slagroom hier boven op en werk af tot een bolle punt. Pers uitgeschepte taart door een zeef tot fijne kruimels. Werk de slagroom af met deze kruimels. Zet de taart nog minimaal een halfuur in de koelkast en bewaar hem daar tot je hem serveert.