carrot-cheesecake

21-11-2018

Dit is zo'n lekkere taart. Niet meteen ieuw denken maar eerst een keer proberen. Want wedden dat je het wel lekker vind. alles bij elkaar maakt het al helemaal een sprookje in je mond. En je wil daarna sowieso nog een stukje

VOOR EEN 20 CM TAART, ONGEVEER 12 PERSONEN

Carrot cake 

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 0,25 tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • 100 gram wortel, geraspt
  • handje walnoten, in stukjes gehakt

Cheesecake 

  • 500 gram naturel roomkaas
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el maïzena

DECORATIE

  • 200 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram boter
  • 1 tl vanille-extract
  • Walnoten voor bovenop de taart

Voeg voor de carrotcake alle ingredienten samen. Meng dit goed door elkaar met een spatel. Verspreid dit in de ingevette bakvorm. 

Voor de cheesecakelaag voeg je roomkaas en suiker samen, klop dit romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal mengsel, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg ook de crème fraîche, het vanille-extract en de maïzena toe. Spatel door tot een egaal beslag.

Giet het beslag op het beslag van de worteltaart. Bak de cheesecake in 80 minuten op 180 graden gaar. Dek de taart halverwege het bakken af met aluminiumfolie zodat hij niet te donker kleurt. Bij mij werd de taart zo hoog dat de bovenkant van de cheesecake vast zat aan het folie. Mocht dat bij jou ook gebeuren, laat de taart dan eerst afkoelen voordat je het folie verwijderd, zo beschadig je de taart het minst.

Laat de taart na het bakken minimaal een uur afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kiertje. Laat hem daarna een nacht in de koelkast opstijven.

De volgende dag maak je het roomkaasglazuur. Doe alle ingrediënten in een kom en klop tot een romig glazuur. Smeer de cheesecake er rondom en bovenop mee in. Maak de taart af door rondom walnoten op de taart te leggen. 

Tip: Doe voorzichtig als je de taart uit de oven haalt want hij is eerst nog heel kwetsbaar.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin