Carrot-Cake

02-04-2019
Dit is één van mijn favoriete taarten. Lekker fris, en als je de crème aan de zijkant weglaat krijg je een trendy naked cake.
Carrot cake
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 0,25 tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • 100 gram wortel, geraspt
  • handje walnoten, in stukjes gehakt

DECORATIE

  • 400 gram naturel roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur!)
  • 1 1/2 tl vanille-extract
  • gehakte walnoten voor bovenop de taart

Voeg voor de carrot cake alle ingrediënten samen. Meng dit goed door elkaar met een spatel. Verspreid dit in de ingevette bakvorm. Bak de cake in 40 minuten op 180 graden gaar. Deze cake maak je 3 keer zodat je 3 lagen krijgt. Begin op tijd want de cakes moeten ook nog afkoelen!

Klop de boter luchtig met de poedersuiker. Voeg daarna de roomkaas en de vanille extract toe. Klop dit tot een stevig mengsel. Bestrijk een cake met de crème leg daar een cake op en bestrijk die ook met botercrème, doe dit ook met de andere plak cake. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de crème (als je de zijkant maar een beetje bestrijkt dan krijg je een naked cake, zoals ik dat gedaan heb). Strijk het glad. Spuit toefen op de taart met de overige crème. Verdeel daartussen de gehakte walnoten. Laat de taart opstijven in de koelkast totdat je hem gaat aansnijden. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.