Carrot-Cake


- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 tl bakpoeder
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 0,25 tl nootmuskaat
- snuf zout
- 100 gram wortel, geraspt
- handje walnoten, in stukjes gehakt
DECORATIE
- 400 gram naturel roomkaas
- 150 gram poedersuiker
- 150 gram boter (op kamertemperatuur!)
- 1 1/2 tl vanille-extract
- gehakte walnoten voor bovenop de taart
Voeg voor de carrot cake alle ingrediënten samen. Meng dit goed door elkaar met een spatel. Verspreid dit in de ingevette bakvorm. Bak de cake in 40 minuten op 180 graden gaar. Deze cake maak je 3 keer zodat je 3 lagen krijgt. Begin op tijd want de cakes moeten ook nog afkoelen!
Klop de boter luchtig met de poedersuiker. Voeg daarna de roomkaas en de vanille extract toe. Klop dit tot een stevig mengsel. Bestrijk een cake met de crème leg daar een cake op en bestrijk die ook met botercrème, doe dit ook met de andere plak cake. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de crème (als je de zijkant maar een beetje bestrijkt dan krijg je een naked cake, zoals ik dat gedaan heb). Strijk het glad. Spuit toefen op de taart met de overige crème. Verdeel daartussen de gehakte walnoten. Laat de taart opstijven in de koelkast totdat je hem gaat aansnijden.