Bokkenpoten

- 200 g eiwit
- 225 g suiker
- 1 snufje zout
- 175 g amandelpoeder
- 75 g poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 40 g bloem
- 3 el geschaafde amandelen
Banketbakkersroom
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 50 g suiker
- 2 eidooiers
- 1 el bloem
Biscuit
- 250 g zachte boter
- 60 g poedersuiker
- 250 g banketbakkersroom
Garneren
- 100 gram chocolade
biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten, suiker en een snufje zout tot stijve pieken. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem. Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit bokkenpootjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen. Bak de bokkenpootjes in 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
Banketbakkersroom
Breng de melk aan de kook en voeg het merg uit het vanille stokje toe. Zet het vuur lager en laat het 5 minuten zachtjes intrekken. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een crème. Voeg de bloem toe. giet ook de hete melk alroerend erdoorheen. Giet het mengsel terug in de pan en laat het nog 5 minuutjes zachtjes koken. Giet de banketbakkersroom in op een bord. Dek het af met plasticfolie. Dat versnelt het afkoelen zorgt dat er geen velletje over gaat zitten.
Botercreme
Klop de boter met de poedersuiker luchtig en roer de banketbakkersroom erdoor. Schep de crème in een spuitzak. Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.
Opmaken
Smelt de chocolade en laat afkoelen. Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.