blauwe-bessencheesecake

Zo'n lekkere cheesecake heb je sowieso nog nooit geproefd.
- 150 g volkoren biscuits
- 70 g gezouten roomboter
- 200 g kristalsuiker
- 100 g melkchocolade
- 400 g roomkaas naturel
- 200 g volle Franse kwark
- 3 middelgrote eieren
- 1 limoen
- 150 g verse blauwe bessen
Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een steelpan, Voeg 25 gram van de suiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (24 cm doorsnede) en druk aan met de bolle kant van een lepel. Smelt de chocolade en smeer dit uit over de koekjesbodem. Meng de roomkaas, de kwark en de rest van de suiker. Voeg één voor één de suiker toe en blijf kloppen totdat de suiker is opgelost. Pers de limoen uit en meng het limoensap en de bessen erdoor en schep in de vorm.
Bak de taart 40-45 minuten op 180 graden in de oven. Bak de taart daarna nog 20 minuten op 100 graden. Laat de taart daarna 1 uur afkoelen buiten de oven en laat hem dan afkoelen tot kamertemperatuur. Zet hem daarna nog minimaal 1 uur in de koelkast.