Appelkruimelcheesecake

Dit is echt zo'n taart wat je tot de laatste kruimel opeet. Er zit wel wat werk in maar dan heb je ook iets. Twee-in-één beter kan niet toch.
bodem
- 300 gram jodenkoeken
- 125 gram boter
appelvulling
- 3 appels
- 1 el kaneel
cheesecakevulling
- 200 gram naturel roomkaas
- 100 gram witte basterdsuiker
- 250 milliliter slagroom
- 1 el vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
crumblelaag
- 100 gram bloem
- 100 gram suiker
- 75 gram boter
Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Smelt de boter en voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter. Roer dit totdat de boter is opgelost en je een stevige massa heb. Leg op de bodem van een bakblik (met de doorsnede van 26 cm). Doe de koekjesbodem in de bakvorm en duw goed aan. Zet de vorm in de koelkast.
Snijd de appel in kleine blokjes. Leg de appelblokjes in de pan samen met de kaneel, Roer dit op het vuur goed door. Net zolang tot dat de appel zacht wordt (dit zorgt ervoor dat de appel in de taart niet keihard is in de taart, want de taart gaat niet in de oven). Zet hem dan uit laat het niet te lang bakken dan wordt het appelmoes. Verdeel de appelblokjes over de bodem van de taart. Laat het goed afkoelen.
Roer met een spatel de roomkaas en basterdsuiker los. Mix in een andere kom de slagroom, vanillesuiker en de klopfix stijf. Meng slagroom en roomkaas door elkaar. Giet het mengsel op de koekjesbodem en appel als de appel helemaal afgekoeld is. Als de appel niet is afgekoeld mislukt je taart! Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Kneed de bloem, suiker en de boter tot een soepel deeg. Verkruimel het deeg boven de bakplaat. Bak de kruimels in 15 minuten op 200 graden gaar. Als de kruimels zijn uitgelopen en aan elkaar gebakken hak ze dan met de achterkant van een lepel/vork in stukjes. Als ze helemaal zijn afgekoeld kan je ze op de taart strooien en druk ze een beetje aan.