Appelkaneel cupcakes

Eigenlijk zijn dit echte herfst cakejes. Maar in de winter is dit natuurlijk ook heerlijk.
- 180 gram boter
- 135 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- snufje zout
- 4 eieren
- 3 tl kaneelpoeder
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 appel
- 3 el grove kaneelsuiker
Botercrème
- 4 tl kaneelpoeder
- 45 gram bloem
- 240 ml melk
- 200 gram (gras) roomboter (ongezouten)
- 200 gram poedersuiker
- 1 tl vanille extract
Cupcakes
Mix de suiker, boter, vanille aroma en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Blijf mixen totdat de eieren goed zijn opgenomen. Meng het zout, de kaneel en de zelfrijzend bakmeel door elkaar. Voeg daarna beetje voor beetje aan heet botermengsel toe.
Schil de appel en snij in kleine blokjes, spatel deze samen met de grove kaneelsuiker door het beslag heen.
Botercreme
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, roer de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren totdat het kookt. Zodra het kookt draai je het vuur lager. Het mengsel wordt steeds dikker. Na 5 is het ongeveer dik genoeg. Als je een een saté prikker inzet en die blijft recht staan dan is het goed. Giet dit mengsel in een kom en dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamer temperatuur. Het is erg belangrijk dat er geen klontjes meer inzitten is dit wel het geval? Druk het mengsel dan door een zeef.
Klop ondertussen de boter romig en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Voeg dan de vanille aroma toe en blijf nog 2-3 minuutjes mixen. Voeg dan ook het melkmengsel toe en blijf nog 5 minuten mixen. Voeg dan nog de kaneelpoeder toe en mix het in een minuut erdoorheen.
Opmaken
Schep de crème in een spuitzak met een gekarteld mondje. Spuit een mooie toef op elke cupcake. Zet de cupcakes in de koelkast tot het serveren.