Aardbeiencake

12-07-2019
Ingrediënten

cake

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Snufje zout

Vulling

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • een bak aardbijen


Cake

Klop de boter in 15 min luchtig (hoe langer je klopt hoe beter je cake rijst dus als je een keukenmachine heb kan je de boter het best in zo'n 30 min laten luchtig kloppen). Meng dan de suiker en vanille suiker er doorheen. Voeg de eieren ook stuk voor stuk erdoorheen en laat het een egaal mengsel worden. Zeef het zelfrijzend erbij en de zout. Spatel dit zo voorzichtig mogelijk door je beslag. Giet het in een ingevette bakvorm en bak de cake in 60 minuten gaar op 180 graden. Doe de oven tussendoor niet open, anders zakt de cake in!

Vulling

Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, roer de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren totdat het kookt. Zodra het kookt draai je het vuur lager. Het mengsel wordt steeds dikker. Na 5 min is het dik genoeg. Als je een een saté prikker inzet en die blijft recht staan dan is het goed. Giet dit mengsel in een kom en dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamer temperatuur. Het is erg belangrijk dat er geen klontjes meer inzitten is dit wel het geval? Druk het mengsel dan door een zeef.

Klop ondertussen de boter romig en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Voeg dan de vanille aroma toe en blijf nog 2-3 minuutjes mixen. Voeg dan ook het melkmengsel toe en blijf nog 5 minuten mixen. 

Opbouwen

Laat de cake goed afkoelen en snijd hem dan horizontaal in 3 plakken. Snij de aardbeien in plakjes. besmeer de onderste plak cake met botercrème. Leg daar de plakjes aardbeien op en leg een plak cake daarop, doe dit nog een keer. Smeer de bovenkant ook af met aardbeien en de zijkant lichtjes zodat je een soort naked cake krijgt. Verdeel daar aardbeien op en spuit wat toefjes met de overige botercrème. 

Bewaar de cake in de koelkast.


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin