Aardbeien taart

Biscuit
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 8 gram vanille suiker
- scheutje vanille aroma
- 115 gram bloem
- 40 gram maizena
Crème
- 200 gram witte chocolade,
- 300 gram roomkaas,
- 150 gram poedersuiker
Vulling
- 10 el aardbeienjam
- 500 gram aardbeien
Biscuit
Klop de eieren suiker en vanillesuiker tot een wit dik mengsel (10 min kloppen om het juiste resultaat te krijgen). Voeg halverwege de vanille aroma toe. Zeef de maizena en de bloem erdoorheen en vouw zo voorzichtig mogelijk erdoorheen (als je dit te snel doet rijst je beslag niet). Giet het beslag in een bakvorm van 24 cm en bak in 35 min gaar op 180 min gaar. Maak dit biscuit 2 keer en laat ze goed afkoelen.
Crème
Als de biscuits goed zijn afgekoeld kan je de crème gaan maken. Smelt de chocolade Au-Bain-Marie (niet in de magnetron). Laat de chocolade afkoelen. Klop de roomkaas en de poedersuiker luchtig en giet de afgekoelde chocolade daarbij. klop tot een lekker stevig mengsel. Snijd de aardbeien in schijfjes en leg ze in een kom (laat de 13 mooiste aardbeien over voor bovenop de taart)
Opbouwen
Leg één biscuit op een schaal waar je de taart op wil serveren. Schep een paar eetlepels aardbeienjam naar wens op de bodem en smeer uit. Verdeel de helft van de gesneden aardbeien over de taart. Leg het tweede biscuit op de aardbeien en doe het zelfde als bij de vorige laag. Leg de laatste biscuit er op. Smeer de taart mooi af met de crème en leg de overige aardbeien in een mooie cirkel tegen elkaar aan als decoratie.